İstanbul Fotoğraf Galerisi

ETKİNLİKLER

İstanbul Fotoğraf Galerisi yıl boyunca yaşayan bir sanat ortamı yaratmak için birçok etkinliğe ev sahibi yapacaktır. Bu kapsamda Galeri’de; sergiler, yerli-yabancı konuk sanatçı söyleşileri, fotoğraf ve film gösterimleri, kitap lansmanları, imza günleri ve genç kuşak sanatçıların da kendi işlerini sundukları “Fotoğrafa Genç Bakış” etkinlik serisi ile fotoğraf severlere yönelik birçok etkinlik düzenlenecektir.

TİMURTAŞ ONAN

FİLM GÖSTERİMİ
GEZİ'Yİ HATIRLAMAK
TİMURTAŞ ONAN

Tarih & Saat: Nisan 18, 2015, 5:30 ö.s.

GEZİ'Yİ HATIRLAMAK

İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’nde en iyi belgesel ödüllü alan “Gezi’yi Hatırlamak” film gösterimine tüm fotoğraf ve sinema sevenleri bekliyoruz.

Geziye katılmış kişilerin anılarından bir bellek oluşturmak amaçı ile direnişi süresince parkta kalan ve bu sürece tanık olan 18 arkadaşın geziye dair anıları ve farklı düşünce yapısına sahip insanların bir araya gelerek yarattıkları komün hayatın onlara hissetirdikleri üzerine röportajlardan oluşan 53 dakikalık bir belgesel.

TİMURTAŞ ONAN

Fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Timurtaş Onan, İstanbul’da doğdu. Fotoğraf çalışmalarına 1980 yılında başladı.
25 yıldır profesyonel olarak çalışan Timurtaş Onan, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinliğe
katıldı, sergiler açtı. 40 ın üzerinde ödülü var,ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak yer aldı.
Sergilerinden Seçmeler
2014 Paris, 4. Bursa FotoFest
2014 Beyoğlu Neoclassic Atelierhaus im anscharpark – Kiel -Almanya
2014 Stanko Abadzic ile “Kesişen yollar - İstanbul Depo Galeri
2013 İstanbul “City of Light & Shadows” Place Guillaume, Luxembourg
2011 Alman sanatçı Horst Hamann ile birlikte Beyoğlu looks Mannheim-Mannheim looks Mannheim - Mannheim
Stadt Gallery.
2010 Beyoğlu Neoclassic- Dortmund Kültür ve Sanat Tarihi Müzesi
2009 Yunanistan Kültür Vakfı’nın düzenlediği ve Balkan ülkelerinden 7 sanatçının yer aldığı “Balkanlarda Işık
ve Gölgeler” sergisi –Atina - Belgrad – Bükreş - İstanbul
2007 İngiliz heykeltraş David Cregeen ile birlikte “Sonsuz Görüntüler” Heykel - Fotoğraf Sergisi-The Royal
Geographical Society, Londra
2006 Beyoğlu Geceleri Ses ve Görüntü Enstalasyonu Fransız Kültür Merkezi –İstanbul/
Brünsbüttel Stadt gallery /Athens month of photography kapsamında Atina Artower Clio Gallery.
Filmografisi
Sokak Çocukları - 2007 (Beylikdüzü Kısa Film Festivali - en iyi belgesel, Akbank Kısa Film Festivali - mansiyon
ve PAM Kısa Film Festivali-en iyi 2. belgesel ödüllerini kazanmıştır),
Tarlabaşı’nda Neler Oluyor? - 2008
Hayali Tacettin Diker - 2009
Kramp - 2010
Tarihi Yarımada/Yansımalar – 2010 (İFSAK Kısa Film Yarışması Mansiyon ödülü)
Geziyi Hatırlamak - 2014 8.İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent filmleri Festivali Belgesel Dalı Birincilik
Ödülü.

Yayınlanmış Kitapları
Beyoğlu Geceleri- 2005
Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi No: 30-2006
İstanbul Blues-2009
Tarihi Yarımada/Yansımalar-2010