İstanbul Fotoğraf Galerisi

ETKİNLİKLER

İstanbul Fotoğraf Galerisi yıl boyunca yaşayan bir sanat ortamı yaratmak için birçok etkinliğe ev sahibi yapacaktır. Bu kapsamda Galeri’de; sergiler, yerli-yabancı konuk sanatçı söyleşileri, fotoğraf ve film gösterimleri, kitap lansmanları, imza günleri ve genç kuşak sanatçıların da kendi işlerini sundukları “Fotoğrafa Genç Bakış” etkinlik serisi ile fotoğraf severlere yönelik birçok etkinlik düzenlenecektir.

ERDEM VAROL/KEREM PEKİN/TİMURTAŞ ONAN

GÖSTERİ
2 FİLM BİRDEN TARLABAŞI
ERDEM VAROL/KEREM PEKİN/TİMURTAŞ ONAN

Tarih & Saat: Mart 10, 2015, 7:30 ö.s.

2 FİLM BİRDEN TARLABAŞI

Tarlabaşı’nda Neler Oluyor belgesel filmi ve Tarlabaşı “Rant Çıkmazı” adlı fotoğraf gösterisi. Kentsel dönüşüm sürecinde burada yaşayan insanların yaşamlarına dair iki çalışma.

Tarlabaşında neler oluyor?, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ihaleye sunulan Tarlabaşı sakinleri ile yüzyüze röportajlardan oluşmakta Toplum tarafından suç yuvası olarak bilinen ya da suçun bilerek pompalandığı Tarlabaşı’nın gerçek yüzünü göstermekte.

Tarlabaşı “Rant Çıkmazı” : 2011-2012 yıllarında Tarlabaşında yaptığımız kayıtları, kentsel dönüşüm adı altında;kültür, tarih, zaman, mekân gözetmeksizin- yapılan kentsel sürgünün bölgede uygulanacağının belirginleşmesinden sonra önümüzdeki kuşaklara eski Tarlabaşını gördüğümüz ve duyduğumuz kadarıyla aktarabilmek; bölgede birbiri içerisine geçmiş onlarca katmanı anlayabilmek ve bu katmanlarda varolan insanların Tarlabaşına/ mevcut hayatlarına ve yıkıma dair düşüncelerini aktarabilmek temelinden hareketle 2012 yılında bir projeye dönüştürmeye karar verdik.

ERDEM VAROL/KEREM PEKİN/TİMURTAŞ ONAN

ERDEM VAROL

1988 İstanbul doğumlu olan Erdem VAROL, üniversite yıllarında John BERGER kitaplarıyla, bir anlatma biçimi olarak fotoğrafı yeniden keşfetti. Sosyal belgesel fotoğrafın öncelikli amacının anlamak olduğunu düşünerek, 2011 yılından bu yana kolektif sosyal belgesel projeler ve sokak fotoğrafları üretmektedir.

KEREM PEKİN

1970 yılında İstanbulda doğdum.
Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümünden mezunum.
2010 yılından beri fotoğrafla etkin olarak ilgileniyorum.
Belgesel projeler ve sokak fotoğrafları üretiyorum.
Erdem Varol’la birlikte “Tarlabaşı Rant Çıkmazı”, “Kırklar Cemi” ve bireysel olarak “Cumartesi Anneleri” serilerini tamamladım.
2014 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi “Fotoğrafçılık ve Kameramanlık” bölümünü bitirdim.

TİMURTAŞ ONAN

Fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Timurtaş Onan, İstanbul’da doğdu. Fotoğraf çalışmalarına 1980 yılında başladı.
25 yıldır profesyonel olarak çalışan Timurtaş Onan, bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinliğe
katıldı, sergiler açtı. 40 ın üzerinde ödülü var,ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak yer aldı.
Sergilerinden Seçmeler
2014 Paris, 4. Bursa FotoFest
2014 Beyoğlu Neoclassic Atelierhaus im anscharpark – Kiel -Almanya
2014 Stanko Abadzic ile “Kesişen yollar - İstanbul Depo Galeri
2013 İstanbul “City of Light & Shadows” Place Guillaume, Luxembourg
2011 Alman sanatçı Horst Hamann ile birlikte Beyoğlu looks Mannheim-Mannheim looks Mannheim - Mannheim
Stadt Gallery.
2010 Beyoğlu Neoclassic- Dortmund Kültür ve Sanat Tarihi Müzesi
2009 Yunanistan Kültür Vakfı’nın düzenlediği ve Balkan ülkelerinden 7 sanatçının yer aldığı “Balkanlarda Işık
ve Gölgeler” sergisi –Atina - Belgrad – Bükreş - İstanbul
2007 İngiliz heykeltraş David Cregeen ile birlikte “Sonsuz Görüntüler” Heykel - Fotoğraf Sergisi-The Royal
Geographical Society, Londra
2006 Beyoğlu Geceleri Ses ve Görüntü Enstalasyonu Fransız Kültür Merkezi –İstanbul/
Brünsbüttel Stadt gallery /Athens month of photography kapsamında Atina Artower Clio Gallery.
Filmografisi
Sokak Çocukları - 2007 (Beylikdüzü Kısa Film Festivali - en iyi belgesel, Akbank Kısa Film Festivali - mansiyon
ve PAM Kısa Film Festivali-en iyi 2. belgesel ödüllerini kazanmıştır),
Tarlabaşı’nda Neler Oluyor? - 2008
Hayali Tacettin Diker - 2009
Kramp - 2010
Tarihi Yarımada/Yansımalar – 2010 (İFSAK Kısa Film Yarışması Mansiyon ödülü)
Geziyi Hatırlamak - 2014 8.İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent filmleri Festivali Belgesel Dalı Birincilik
Ödülü.

Yayınlanmış Kitapları
Beyoğlu Geceleri- 2005
Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi No: 30-2006
İstanbul Blues-2009
Tarihi Yarımada/Yansımalar-2010